Praktijkinformatie

Mijn praktijk is gevestigd in de Agniesebuurt, een interculturele wijk in het noorden van Rotterdam. Mijn adres is: Agniesestraat 42F, 3032 TM Rotterdam. Ik ben bereikbaar per telefoon via 06-47491813 of per mail via info@pjpaulussen.nl. Je kunt mij ook berichten via whattsapp, sms of door het inspreken van mijn voicemail. Ik probeer altijd binnen 24 uur te reageren.

Het treinstation Rotterdam Centraal is op loopafstand bereikbaar, 10 minuten wandelen. Je loopt vanuit de achterzijde van het station via het Proveniersplein de Proveniersstraat in, bij het verkeerslicht ga je rechtdoor over de Schiekade en wandel je de Teilingerstraat in. Je loopt rechtdoor onder de Hofbogen door en aan je linkerzijde zie je na vijftig meter de Agniesestraat.

Mijn praktijk is ook met de auto goed bereikbaar. De snelwegen A13, A16 en A20 rond Rotterdam noord zijn in enkele minuten via de Schieweg bereikbaar.  

In de Agniesebuurt zijn veel betaalde parkeer mogelijkheden. Aan het eind van de Agniesestraat kan je de Bergweg oversteken en via de Voorburgstraat parkeren in de garage onder het Eudokiaplein. Deze garage is goedkoper dan parkeren in de wijk.

Mijn praktijk heeft een persoonlijke sfeer, is gevestigd in een woonwijk op de derde verdieping en is vanwege het ontbreken van een lift niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wanneer traplopen niet mogelijk is, kan ik op huisbezoek komen.

We beginnen met een kennismakingsgesprek om samen te onderzoeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Bij aanvang van je therapietraject plannen we, afhankelijk van je vraag en mogelijkheden, eens in de week of twee weken een afspraak. Dat kan van ‘s morgen 08.00 tot ‘s avonds 20.00. Na verloop van tijd wordt de frequentie van therapie vaak lager.

Psychotherapie tijdens de COVID-19 pandemie

Mijn praktijkruimte heeft voldoende mogelijkheden de richtlijnen wat betreft hygiëne en sociale afstand te hanteren. Mijn praktijk is tijdens de pandemie gewoon open zodat wij elkaar echt kunnen ontmoeten. Indien gewenst kunnen we echter ook online werken.

Tarieven

Mijn tarieven zijn afhankelijk van je netto inkomen. Per 1 januari 2022 geldt:

Bij individuele therapie en een consult van 60 minuten:

Categorie 1: € 75,-

Categorie 2: € 85,-

Categorie 3: € 95,-

 

Bij een inkomen onder € 1500,-

Bij een inkomen tussen € 1500,- en € 3000,-

Bij een inkomen boven € 3000,-

Bij individuele therapie en een consult van 90 minuten:

Categorie 1: € 110,-

Categorie 2: € 125,-

Categorie 3: € 140,-

 

Bij een inkomen onder € 1500,-

Bij een inkomen tussen € 1500,- en € 3000,-

Bij een inkomen boven € 3000,-

Bij relatietherapie en een consult van 90 minuten:

Categorie 1: € 120,-

Categorie 2: € 135,-

Categorie 3: € 160,-

 

Bij een inkomen onder € 1500,-

Bij een inkomen tussen € 1500,- en € 3000,-

Bij een inkomen boven € 3000,-

Intakegesprek individueel €75,-

Individuele therapie is vrijgesteld van BTW. Relatietherapie wordt belast met 21% BTW.

Voor coaching op rekening van een bedrijf of instelling gelden bovenstaande tarieven, exclusief 21% BTW.

Reiskosten bij huisbezoek Inclusief reistijd en binnen 10 kilometer € 20,- 

Gestalttherapie wordt door sommige ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullend pakket. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Informeer hiernaar bij uw eigen verzekering. Op www.zorgwijzer.nl vind je een overzicht van vergoedingen per verzekering (voor 2022). Wanneer je wilt uitzoeken of jouw zorgverzekeraar mijn therapie gedeeltelijk vergoed is het raadzaam de AGB-codes van mijn praktijk te vermelden: AGB code 90102274 en AGB praktijkcode 90061737.

Annuleren van een afspraak

Het afzeggen van een afspraak kan kosteloos tot uiterlijk 24 uur voor de afspraak.

Betaling

Na elke afspraak ontvang je per email een factuur die je zelf dient te voldoen binnen 14 dagen. Je kunt je factuur voor vergoeding zelf indienen bij je zorgverzekeraar die je vergoeding weer aan jou overmaakt.

Privacy

In de hele Europese Unie is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) rechtsgeldig. Deze privacywet beschrijft de verplichte voorwaarden voor de bescherming van persoonsgegevens in bedrijven en instellingen. 

Klachten

Als Gestalttherapeut val ik onder de klachtenregeling van de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie (NVAGT) en de European Association for Gestalt Therapy (EAGT). Als bij het RBCZ geregistreerde therapeut val ik onder het kwaliteitsregister voor vakbekwame therapeuten in de complementaire zorg en onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van TCZ. Geschillen worden volgens de wet Wkkgz voorgelegd aan een geschillencommissie SCAG ter beoordeling.

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen

Contact